Tænker du over recycling værdi, når du køber produkter?

Reuse, reduce, recycling, upcycling, downcycling – Rethink!

Det kan være en jungle at hitte rede i, hvad og hvordan det produkt du står med, i hånden er blevet til og, hvad der skal ske med det, når du engang vil skille dig af med det.

Bliver det bare til affald der afbrændes – eller kan det rent faktisk genbruges og i hvilken kvalitet?

Det vigtigste er dog RETHINK!

Vi bliver nødt til at gøre noget andet, end vi har gjort i mange år, hvis vi ikke vil drukne i vores eget affald og give en ødelagt klode videre til vores børn og børnebørn!

Jeg vil herunder prøve at beskrive, hvordan jeg ser begreberne – uden at være specialist!

REUSE
Reuse betyder, at du kan bruge dit produkt igen og igen istedet for at bruge engangsemballager – fx din drikkeflaske  / drikkedunk – den kan være af glas, metal eller plastik (dog en dårlig idé – læs mere her).
Men du kan fylde den op og bruge den igen og igen, i stedet for at købe vand på flaske.

REDUCE
Når du som ved ovenstående genbruger din flaske, reducerer du mængden af affald.

RECYCLE ♻️
Recycling er, når man kan genanvende et materiale og giver det ”nogenlunde” samme værdi, som tidligere. Det kan fx være genbrug eller omsyning af tøj. Man kan også UPCYCLE materialer, så de får en større værdi.

”Vidste du at EASE flaskens sleeve er lavet af genanvendte plastikflasker og designet med inspiration fra havets fiskenet.. https://www.kvadrat.dk/en/products/upholstery/7911-revive-1

Genbrug af materialer, har også været et meget stort fokus i designet af EASE-flasken. At vælge de helt rette materialer har været en vigtig og meget nørdet opgave, da det har været vigtigt for os at sikre en høj genbrugsværdi.⁠ Hvis man blander materialer fx svejser silikone på plast, for at få et tæt låg, som sker med mange låg på drikkeflasker / drikkedunke, kan hverken plast eller silikone genanvendes..

Alle dele på EASE flasken (på nær én) er lavet af ét enkelt materiale. Det betyder, at delene kan sorteres og genanvendes, hvis du en dag vil skille dig af med din EASE flaske…⁠

DOWNCYCLING
Er nå materialerne bliver mindre værd efter brug – Hvorfor er plastdelene på EASE flasken fx. ikke lavet af bioplast? Fordi bioplast ikke kan genanvendes og derfor bare bliver til affald. Dette blev jeg opmærksom på med hjælp fra https://plasticchange.dk som arbejder på at nedbringe verden plastikaffald.

Bæredygtighed
Bæredygtighed er mange ting – og INGEN produktion er jo i virkeligheden bæredygtig. Men vi kan træffe et valg, når vi køber produkter, som gør vores hverdag mere bæredygtig eller kigge på om virksomheder arbejder på at skabe mere bæredygtige produkter og produktion.

En ”bæredygtig” beslutning vi har taget hos EASE, er at sælge reservedele til EASE flasken. Ligesom til en sutteflaske, kan du købe ekstra silikonesugerør og andre dele – hvis du synes din EASE flaske trænger til en opfriskning. Du behøver altså ikke investerer i en helt ny flaske.

Du kan læse mere om vores bæredygtige valg her ⁠ https://withease.dk/om-flasken/

Hjælp os med at passe godt på vores jord 🌱🌍️⁠

Andre spændende indlæg

The Red POWERCOUPLE

Rødbeder og granatæbler udgør et stærkt powercouple, når du gerne vil beskytte dit hjerte og blodkar. Rødbeden kan også være din bedste træningsmakker, da

GØR DU STADIG DETTE?

Tørster du stadig efter plastikflasker og kopper? Så indtager du ikke kun væske, men også en cocktail af mikroplastik og tusindvis af kemikalier.⁠Dette er

Tænker du over recycling værdi, når du køber produkter?

Reuse, reduce, recycling, upcycling, downcycling – Rethink! Det kan være en jungle at hitte rede i, hvad og hvordan det produkt du står med,

Smoothie flaske

Træt af lunkne smoothies, engangsplast og slatne papirs sugerør?

Skriv dig op og få masser af inspiration til sundhed med EASE.