Bæredygtighed

EN NØDVENDIG VIGTIGHED

Værdier

REDUSE – REUSE – RECYCLE – RETHINK

At kunne tilbyde et produkt, der er lavet af de bedste materialer for din sundhed og kunne være med til at stoppe brugen af ”single use” plastik, har været en stor drøm.

 

Vi er committet til, fortsat at være på jagt efter de bedste materialer, for din sundhed og for vores jord.

 

Vidste du, at plastikflasker er den største kilde til plastik-affald? 

På verdensplan bliver der købt 1 million plastikflasker i minuttet døgnet rundt, hvoraf kun 10-20% bliver genbrugt. Det er én af årsagerne til, at der året rundt havner 10 millioner tons plastik i verdenshavene – udover de 80 millioner tons plastik der allerede findes på havbunden. I havet nedbrydes plastik nemlig over lang tid og ender som mikroplast, hvilket driver rundt i verdenshavene og er til skade for dyr, planter og vores koralrev. 

 

Vi står overfor en af de største miljømæssige udfordringer til dato, nemlig den høje produktion og anvendelse af engangsplast, som, hvis vi fortsætter, vil betyde at der i 2050 vil være mere plastik end fisk i havene..

 

Det bliver pænt nej tak herfra!

 

Vi hos EASE vil tage ansvar for de produkter, vi sætter på markedet, og vi gør plads til bæredygtige initiativer, der bryder med det systemiske forbrug og produktion af engangsplast.

Materialevalg

FOR DIN EASE FLASKE

Glas flasken

Min juice skal opbevares i et materiale, som ikke afgiver smag eller kemikalier. Derfor er selve flasken er lavet af 2 isolerende lag borosilikat glas, som er en hærdedglas-type. Det betyder at flasken kan holde til både helt koldt og meget varmt. Grunden til, vi har valgt at bruge glas er, at det er et af de reneste materialer at opbevarer fødevarer i. Og så er glas let at rengøre – så ingen bakterier sætter sig fast på den hårde glatte overflade. Desuden har glas en stor genbrugsværdi.

 

Jeg kunne også have valgt rustfrit stål, som isolation, men stålet afgiver en metalsmag, når du opbevarer syreholdige drikkevarer i det fx juice og smoothie. Forbrugerrådet TÆNK har lavet flere undersøgelser omkring dette og konkluderer:
Juice og frugtsaft er sure drikkevarer, som kan være skyld i en større afgivelse af kemikalier fra drikkedunken. Det kan særligt gælde for drikkedunke af metal. Metaldrikkedunke er derfor en god idé kun at bruge til vand.” Læs mere her

 

Når du engang vil skille dig af med din EASE flaske, så aflever den i en glascontainer, så den kan blive genanvendt.

Sugerøret

Sugerøret er lavet af food grade silikone.

Silikone er et gennemsigtigt, syntetisk materiale, som er allergivenligt og nemt at rengøre. Det er industrielt fremstillet, kan derfor laves helt fri for skadelige indholdsstoffer. Food grade silikone er den reneste form for silikone. 
Silikone har en glat overflade, som er nem at rengøre og kan også tåle skoldning. Food grade silikone er 100% fri for skadelige og hormonforstyrrende indholdsstoffer som BPA, PVC og phthalater.

OBS! Hvis du bruger rå gurkemeje i dine juice og smoothies, kan sugerøret tage en smule farve herfra, hvis du ligger det i vand med en smuleopvaskemiddel, vil det meste farve forsvinde efter nogle timer – du kan altid købe et nyt eller ekstra sugerør til din EASE-flaske her


En del af historien bag EASE flasken er min store bekymring for alt det plastik, vi finder overalt i vores natur og især den påvirkning, det har på vores sundhed og den klode vi giver videre til vores børn og børnebørn. Derfor har valg af materialer haft stor betydning i mit arbejde med at udvikle EASE flasken.

Låget

Låget er lavet af en PP, som er en ren plastik (medicinsk). Jeg har brugt mange timer på at nørde plastik de sidste 3 år og har været på plastikmesse i Tyskland og til diverse konferencer her i Danmark. Fra starten har jeg været helt sikker på, at min flaske skulle fremstilles i bioplast. Det gav utroligt meget mening og folkestemningen i DK og i verden går i den retning. Men jeg har med tiden lært at ren plastik stadig er det mest miljø- og sundhedsvenlige materiale at bruge lige nu. Det stærkeste argument, er at det kan genbruges, fordi det er rent. Bioplast kan, hvis det indsamles med samme type plast også genanvendes, men stort set alt bioplast brændes i dag som affald, fordi det ikke kan sorteres. Derfor har jeg med rådgivning fra bl.a. Plastik Change valgt et rent og genbrugeligt materiale.

 

EASE® produkter fremstilles i Danmark og i Kina.

Smoothie flaske

Træt af lunkne smoothies, engangsplast og slatne papirs sugerør?

Skriv dig op og få masser af inspiration til sundhed med EASE.